מי לא שמע אי פעם ש"פחד מונע מאיתנו להשיג את החלומות שלנו" או "לחיות את החיים שאנחנו רוצים" שירים יד.
מבלי להיכנס לתוך המסך ולראות מה ומי, לדעתי כל הידיים נותרו למטה. כולנו שמענו את זה, לפחות פעם אחת בחיינו.
הידעתם שפחד זו גם אחת הסיבות שאנשים לא נוסעים?
בכל פעם שאמרתי לאנשים במהלך חיי שאני נוסעת לתקופה, היו שואלים אותי מאיפה האומץ או שהם גם היו רוצים לעשות את מה שאני עושה.
כולנו גדלנו באמונה שאומץ הוא ההיפך מפחד וזה הזמן לגלות, אף פעם לא חשבתי שאני אמיצה.
אישית אני חושבת שההיפך מאומץ, זה לאפשר לעצמי להיפגע (רנה בראון אמרה, לי נותר רק להסכים בעניין).
מה שמונע ממני, בטח עוצר גם אחרים
כששאלתי את עצמי ואחרים מה מונע מאיתנו ללכת אחרי תוכניות הלב לעבר טיול כזה או אחר התנהל שיח שכלל: עניינים כלכליים, אחריות, עם מי נתחבר, איך נתמודד, אם יקרה משהו ועוד.
הרבה מחשבות שמולידות פחדים, ותכל'ס עם כל זה בהחלט עדיף להישאר בבית מאשר לפתוח את הדלת לעבר משהו לא ידוע.
זה דבר גדול שמרחיק מרשת בטחון מוכרת, רק שהגדילה והצמיחה האמיתית קוראת כשאנחנו מתעסקים בלא ידוע.
נכון, נסיעות לרוב הן משהו שנחשב פריווילגיה ובהחלט יש מצבים שכסף משאיר אותנו בבתים ועבורם יש לי מענה עליו אפרט בפוסט אחר, אבל מרבית השיחות שלי עם מטיילים לאורך השנים הם על העניינים הנפשיים, על הלך הרוח שלפני, במהלך וגם אחרי.
חלק מהעניינים הנפשיים הללו גם מלווים בהתעסקות לוגיסטית, שכן – לחלק זו התעסקות שהם היו מעדיפים לא להתמודד איתה מסיבה זו או אחרת וגם אותה אפשר לפרק למשהו קל יותר.
פחד מהלא נודע חורט בנו עובדה
עם יד על הלב, כמה אנשים אתם מכירים או האם אתם הייתם עוזבים את העבודה ופשוט טסים?
האם קיימת אמונה שהכל יסתדר לטובה אם יעזבו לתקופה?
האם השלב בחיים מאפשר לעשות את זה?
הנושאים הללו ועוד עולים בשיחות עם מטיילות ומטיילים בכל הגילאים, מטיילי סולו, זוגות וגם משפחות מתמודדים עם מגוון של דברים.
אם תחשבו על זה, הפחד מהלא נודע מחזיק את כולנו בכל ההיבטים וכשאנחנו בוחרים להיפרד מהם, מתחילים למצוא את הדרך להגשים דברים.
אנחנו מפשילים שרוולים ויוצאים למשימה, מי שהיה בצבא בהחלט יכול לשייך את זה רוח חלק מהערכים הצבאיים, בהם "דבקות במטרה" 🙂
חשבתי עם עצמי איך אני התגברתי על הפחדים שלי לאורך השנים.
חלק ניכר מחיי, לפני שיצאתי לטיולים, פעלתי לפי צו הלב שלי.
בלי לחשוב פעמיים: החלטתי, קניתי כרטיס טיסה והאמנתי שיהיה בסדר, אתמודד עם כל מה שיבוא.
האם זה תמיד היה נכון?
האם זה נכון לכל סיטואציה?
האם זה מתאים לכולם?
התשובה היא מילה אחת. תלוי 🙂
5 כללים להתגברות על פחדים לקראת טיול, בעיקר לבד
היות ואני לא אינדיקציה לכולם, אספתי מחשבות אישיות לצד דברים שאמרתי למטיילים בעשור האחרון.
באופן מיקרי שאני לא מאמינה בו, יצא לי להקשיב לפודקאסט בנושא אחר שאיכשהו הראש הצליח לקשר לעניין וחיברתי את 5 כללי הזהב הראשונים, כי יש רבים:
1. אנחנו לא הראשונים שנוסעים לטייל – בין אם בארץ או בחו"ל, יש תמיד מסלולי טיול ותיירות שחוקים, שתמיד אפשר לפגוש בהם אנשים.
2. הגעתי עד לכאן – לפעמים אנחנו פשוט צריכים ללכת על זה, יש לחיים נטייה להסתדר. אם כבר המחשבה יצרה לי דרך, על מה אתחרט מאוחר יותר?
3. כן, אני יכולה – כולנו חווינו דברים בחיים, אנחנו מסוגלים לדברים שלפעמים הפתענו את עצמנו. פשוט לסמוך על עצמנו. לא בכדי מאיר אריאל שר: "עברנו את פרעה – נעבור גם את זה".
4. מעולם לא היה קל יותר לטייל – התפתחות הטכנולוגיה הביאה איתה משאבים מטורפים של מידע, שיתופים ומפגשים שיכולים לחבר אותנו כמעט לכל דבר ובכל זמן.
5. אחריות אישית – יכולה למנוע מאיתנו לטייל, אבל יכולה גם לגרום לנו לצמוח בתוך הטיול. תלוי באיזו זווית נסתכל על העניין: כשאני בחרתי להתפטר כדי לטייל, לא להירשם לדוקטורט, לעזוב את הדירה השכורה – לא היתה לי יותר אחריות בתפקיד הניהולי שעשיתי, לא לשלם חשבונות ולא להגיש מטלות. יצרתי לי לי אחריות אחרת להתפתח בתוך הטיול.
נעבור גם את זה
בשורה התחתונה – נתמודד עם כל מה שיבוא ואם משהו חשוב לנו אנחנו מוצאים דרכים להתמודד, כל אמונה אחרת של דאגה מלנסות, תרחיק אותנו מהגשמה אין בושה לקצר טיול או לשנות את התוכן שבו, שהרי מה שבטוח תמיד אפשר לחזור.
ואם אין תקציב למשהו ארוך, כדי להתחיל להתמודד עם פחדים אלו ואחרים, אפשר לייצר משמעות וערך בכל חוויה גם בחצי יום טיול לא רחוק מהבית.
לטייל מעניק לנו נכסים פנימיים שאין שניים לו, אין כישלון בטיול כי גם לגלות שאנחנו לא אוהבים לטייל זו הצלחה בפני עצמה ולכן פחד היא תגובה שנועדה בתכל'ס לשמור עלינו לא לעשות משהו דפוק, אבל גם איכשהו משאיר אותנו רק בפני מה שאנחנו יודעים.
כמה נהנית / נתרמת מהכתבה ?
להצבעה
דירוג ממוצע 5 / 5. מספר דירוגים 1
איזה כיף להיות הראשון להצביע
We are sorry that this post was not useful for you!
Let us improve this post!
Tell us how we can improve this post?