נמרוד דין קיכל בראיון מיוחד: כשנוודות דיגיטלית וטיולים נפגשים

זה היה רק עניין של זמן עד שאראיין אותו לפינה.
נמרוד דין קיכל, שמלבד היותו חבר יקר, הוא אדם מעורר השראה.
יזם בכל רמך אבריו, מוביל דעה ומקדם את תחום הנוודות הדיגיטלית, מרצה ויועץ בתחום לעסקים ואנשים פרטיים, כמו גם מוביל קהילת נוודים דיגיטליים ישראל (כל הקישורים והחיבורים בתחתית הפוסט).

 

 

עבודה מרחוק – טרנד?  חלום או מציאות?

הקורונה שנכנסה לחיינו במרץ 2020 האיצה את הצורך לפעול אחרת. עולם שהיה מוכר בעיקר בתחום ההיי-טק אילץ מעסיקים רבים אחרים (גם משרדים ממשלתיים) להתאים עצמם למציאות חדשה, להיערך ולאפשר לעובדים לתת שירות מרחוק – כלומר גם מהבית.
האם זה טרנד שכאן להישאר? חלום? או מציאות של אנשים?
דין משתף שבזכות צורת החיים הזו, במהלך תשע השנים האחרונות הוא ביקש למעלה מ 100 מדינות, אז ברור שזו המציאות שלו.
האם היא חלום – כנראה שלאנשים מסויימים בהחלט כן, מה שבטוח – טרנד זה לא, תלוי רק את מי שואלים…שהרי ביננו (וזה לא היה בראיון), יש מעסיקים שמעדיפים את העובדים שלהם קרוב אליהם. לצד זאת, העומס על הכבישים ועצם החוויה שהבינו ש"אפשר גם אחרת", נראה שיותר ויותר עובדים וגם מעסיקים עברו לפחות לצורת עבודה היברידית.

אז מה לדין, נוודות דיגיטלית ויצירת טיולים עם משמעות?

מה על נווודות דיגיטלית וטיולים?

בתפיסה שלי, טיול הופך למסע ברגע שהוא מקבל ערך מוסף.
ברגע שאנחנו לוקחים אותו צעד אחד קדימה והוא מעניק לנו משמעות – האם תמיד במודע?  לא תמיד, שכן לפעמים אנחנו מגדלים דברים רק בדיעבד, לצד זאת – אם תחשבו על זה, גם אם אני יוצאת למסיבה ורוקדת עד אור הבוקר, המשמעות היא שאני משנה לעצמי אוירה ומכניסה לעצמי אנרגיה חדשה.
אז מה הקשר לנוודות דיגיטלית?
הרבה יוצאים לטיול הגדול מתוך מחשבה להשתחרר ואולי לקבל תשובות והארות לעתיד, יש שמנצלים תקופה של שינויים להפסקה. אז כן – החשיבה מאחורי אירוח דין בפינת הוונדר, טמונה ברצון לפתוח את הראש בזמן שהם בטיול על "היום שאחרי" או לחילופין להשתמש בטיול – גם אם הוא לשבוע ימים, כדי לבחון שינוי או אולי הטמעה של מחשבה על עבודה מרחוק.

האם זה מתאים לכולם?

עבודה מרחוק טומנת הרבה החלטות, לכאורה דברים נראים תמיד זוהרים, לצידם יש מחירים.
בראיון אומנם לא דיברנו על געגועים, אבל אלו די ברורים. כשאנחנו נמצאים בדרכים או רחוקים הגעגועים צפים ובטוח שיש עוד רגעים אחרים, שתוכלו
דין שיתף בשיחה: אם אני בתאילנד בשישי בערב וכולם במסיבה, אבל אני עובד מול ארה"ב וזה שישי בבוקר שם, אני לכאורה משלם מחיר של ויתור, רק שאני לא באמת רואה את זה כך – משום שסגנון החיים שבחרתי מאפשר לי להיות בשבוע אחד במקומות אחרים בעולם".
כך התחלנו לשוחח על בחירות, הזדמנויות וגם על פחדים.

מה אפשר ללמוד בעניין?

כדי לצאת לנוודות דיגיטלית, צריך להערך וגם לתת הזדמנות – מעבר לנושא הנוודות הדיגיטלית, חשוב לאפשר לעצמנו לבחון האם זה מתאים לנו.
הרבה מהדברים שאנחנו חוסמים מעצמנו, טמונים בפחדים – בין אם מה שניזונו בחדשות, דין מפציר לכבות אותן, ובין אם באמונות מגבילות שהטמיעו בנו.

עבור דין הנוודות הדיגיטלית היא הגדרת החופש שביקש לעצמו, איך המסע האישי שלו גילה אותו, מה הדבר הכי משמעותי שיצר את מי שהוא היום ולמה לדעתו אין גיל לעשות שינוי.
בראיון מעורר השראה וחוויה, שיכל להימשך עוד דקות ארוכות על ההזדמנויות, הבחירות על פחדים ועוד דברים, מוזמנים להקשיב ולצפות.

להצטרפות לקהילת הנוודים הדיגיטלים המובילה בישראל
להעשרת הידע בנושא בקהילת המסאסטרמיינד בראשותו של דין – הקליקה
להנות מהטבות מיוחדות כאן.

ו… אם יש לכם מסר שאתם רוצים לחלוק, שיתוף של טיול עם משמעות וערך, מוזמנים ליצור קשר, תאותתו בוואטצ אפ בתחתית המסך.

 

תמונת הנושא היישר מניו זילנד, באדיבות נמרוד דין קיכל, יזם, מרצה ויועץ לנוודות דיגיטלית, מייסד ומוביל קהילת נוודים דיגיטלים ישראל.

כמה נהנית / נתרמת מהכתבה ?

להצבעה

דירוג ממוצע 5 / 5. מספר דירוגים 1

איזה כיף להיות הראשון להצביע

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?